KONYA / SELÇUKLU - Mustafa Karaciğan İlkokulu

REHBERLİK

.

Kas

Bilinçli teknoloji kullanımında öncelikle öğrencilerimizin bilinçli teknoloji kullanımına dair sorular cevaplayarak farkındalık oluşturulması amaçlanmış ve öğrencilerimiz hatırlatıcı bileklikler boyayıp bileklerine takmışlardır.

Kas

20 Ekim 2023 tarihinde rehberlik servisi olarak 1. sınıf velilerimizle tanışma ve soru - cevap etkinliği yapılmıştır. Bu seminerimizde ilkokula yeni başlayan öğrencilerimizin uyum sorunları, ince motor becerileri, dikkatin geliştirilmesi ve bilinçli teknoloji kullanımına yönelik öneriler paylaşılmıştır.

Kas

BU AY REHBERLİK PANOMUZA BAKTINIZ MI?

Rehberlik planı Konya ili yerel hedefimiz olan bilinçli teknoloji kullanımı ile ilgili hazırladığımız panoyu inceleyebilrsiniz. Öğrencilerimizi teknolojinin faydalı kullanım alanlarına teşvik etmek teknolojinin bilinçli kullanımını öğrenmesine yardımcı olacaktır.

Eyl

Rehberlik servisinde öğrencilerimizin olumsuz düşüncelerini aşmalarına yardımcı olmak için olumlama aynası uygulamasını başlattık. Böylelikle öğrencilerimiz kendilerine olumlu cümleler söyleyerek özgüvenlerini artırıyor ve öz yeterlikleri becerilerini geliştiriyorlar.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılına başladığımız bu günlerde okulumuza yeni başlayan ve uzun bir aranın ardından dönen öğrencilerimizi Rehberlik Servisi olarak renkli bir pano ile karşıladık. Okula uyum sürecinde okula aidiyet hissetmek öğrencilerimizin uyum sürecini kolaylaştıracaktır.

Mrt

Öğrencilerimizin okul başarısını artırma konusunda etkili olan önemli konulardan biri serbest zamanlarını değerlendirebilme ve planlayabilme becerisidir. Bu konuda ailelere rehberlik yapmak için hazırladığımız yazımıza göz atabilrsiniz.

okul başarısını etkileyen diğer bir önemli konuda çocuklarımızın doğuştan sahip olduğu zeka türü hakkında bilgi sahibi olarak onun okulda ve evde öğrenmesini desteklemek olacaktır. Çoklu zeka kuramına göre hazırlanan zeka türleri broşürümüze göz atabilirsiniz.

Zeka Türleri broşürümüzü incelemek için burayı tıklayınız.

Kas

Bilinçli teknoloji kullanımı ile ilgili hazırladığımız broşürlere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

öğretmen broşürü için buraya tıklayınız.

veli broşürü için buraya tıklayınız.

Ekm

Bazı öğrenciler çok küçük yaşlarda eğitim-öğretim ortamında; konuşma, okuyup-yazma ve matematikle ilgili beceriler kazanırken ve kullanırken çok büyük zorluklar  yaşayabilir. "Özel öğrenme güçlüğü" olarak adlandırılan disleksi, okul öncesi dönemde ortaya çıkmasına rağmen en çok ilkokul döneminde farkedebilmektedir.

"Disleksi;okuma,heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılıktır." Disleksiye dair merak edilenlere yazımızın detaylarından ulaşabilirsiniz.

Ağu

Kazalar, depremler, orman yangınları gibi doğal afetler çocuklarımızı etkileyebilir. bu konuda anne babalar çocuklarına açıklamayı nasıl yapacağı konusunda tereddüt yaşayabilirler.  gündemdeki olaylar çocuklara nasıl anlatılmalı  ve ne kadarını bilmeli gibi soruların cevaplarını hazırlamış olduğumuz bu psikososyal destek kitapçığımızda bulabilirsiniz.

"Doğal Afet Psikososyal Ebeveyn Destek Kitağçığı"nı indirmek için burayı tıklayınız.

May

Değerli velilerimiz, Mustafa Karaciğan İlkokulu Rehberlik Servisi olarak bu yıl mezun olacak öğrencilerimiz için ilkokuldan sonra gidebilecekleri çevredeki ortaokullar hakkında bilgi veren bir çalışma yapmak istedik. İlkokuldan sonra gidilebilecek iki farklı okul vardır: 1- Normal Ortaokul 2-İmam Hatip Ortaokulu

Velilerimiz bu yazımızı inceleyerek ortaokula geçiş sürecinde ortaokul, imam hatip ortaokulu,  üst eğitim kurumları hakkında  bilgi edinebilirler.

"Üst Eğitim Kurumlarının Tanıtılması" konulu yazımızı  indirmek için burayı tıklayınız.