Eyl

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (Internet Daire Başkanlığı) "Ebeveynlerin Siber Zorbalık Farkındalığı ve Dijital Ebeveynlik Öz Yeterlilik Düzeylerinin Belirlenmesi: Türkiye Geneli Kesitsel Bir Araştırma" konulu araştırması ile ilgili siz velilerimizin katılımına ihtiyaç duyulmaktadır.

20/09/2023-20/10/2023 tarihleri arasında yayında olacak ankete okulumuzda eğitim gören tüm öğrenci velilerimizin katılmasını önemsemekteyiz. Ankete katılım için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Okul Kıyafetimiz

Millî Eğitim Bakanlığınca her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak için seçkin dil uzmanları tarafından tasarlanan "Diyalekt" adlı İngilizce dijital eğitim platformu geliştirildi.

Özgüven; birşeyleri başarabilme ve kendimiz olmaktan mutlu olma duygusudur. Diğer taraftan, özgüven eksikliği ise; kendinden şüphe duymak, eleştirilere karşı hassas olma, sevilmediğini hissetme gibi kavramlarla tanımlanabilir. Özgüveni geliştirmek için ilk önemli nokta gerçekçi olmaktır.  Yani insan kendisini başkasıyla kıyaslamaktansa kendi yapabileceği pek çok şeyin farkına varmalıdır.

Özgüven eksikliğini giderebilecek diğer önemli konu ise hedef belirlemektir.  Biz Mustafa Karaciğan İlkokulu öğrencileri olarak hedeflerimizi belirledik. Sınıf sınıf hazırladığımız hedef balıklarımızı bize sürekli motivasyon kaynağı olması için panomuza astık.

Çocuklarda psikolojik sağlamlığın gelişimi ailesinde ve çevresinde model aldığı yetişkinlerin psikolojik sağlamlık düzeyiyle ilgilidir. Eğer psikolojik sağlamlık düzeyi yüksek çocuklar yetiştirmek istiyorsak öncelikle kendi psikolojik sağlamlık düzeyimizi yükseltmeliyiz.

Peki psikolojik sağlık niçin bu kadar önemlidir?

Psikolojik sağlamlığı yüksek çocuklar

* Daha sağlıklı ve uzun yaşarlar.

* Destekleyici yakın ilişkiler kurarlar.

* Akademik olarak daha başarılıdırlar.

* Duygularını kontrol edebilirler.

* Zorluklar sonrasında kolay uyum sağlarlar.

Bu konuda daha fazla bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan broşürlere göz atabilirsiniz.

Psikolojik Sağlamlık okul öncesi veli broşürü için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık ilkokul veli broşürü için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık okul öncesi öğretmen broşürü için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık ilkokul öğretmen broşürü için tıklayınız.

Panomuz güncellenmiştir. Bu ayki panomuzun konusu çocuklarda özdisiplin geliştirmedir.

Başarının temel taşlarından biri olan özdisiplinin çocuklarda gelişimi onlara yaşına uygun küçük sorumluluklar vermekle başlar. Bu konuda panomuzu inceleyebilirsiniz.

Bilinçli teknoloji kullanımı ile ilgili hazırladığımız broşürlere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

öğretmen broşürü için buraya tıklayınız.

veli broşürü için buraya tıklayınız.

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerden indirebileceği "Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES)"; aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği bir uygulamadır.

Panomuz Güncellenmiştir.

Bu ayki panomuzun konusu okula uyum  çalışmaları kapsamında okul kurallarıdır. Okul kurallarını hatırlatan panoya göz atabilirsiniz.