Etiket Sonuçları: teknoloji bağımlılığı

Bilinçli teknoloji kullanımında öncelikle öğrencilerimizin bilinçli teknoloji kullanımına dair sorular cevaplayarak farkındalık oluşturulması amaçlanmış ve öğrencilerimiz hatırlatıcı bileklikler boyayıp bileklerine takmışlardır.

Bilinçli teknoloji kullanımı ile ilgili hazırladığımız broşürlere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

öğretmen broşürü için buraya tıklayınız.

veli broşürü için buraya tıklayınız.

Okulumuz rehber öğretmenlerinden Melike SERT ve Engin YÖNET tarafından (Don't  Be Addicted, Be Free" (Bağımlı Olma, Özgür Ol) başlıklı etwinning projesi yürütülmektedir. Bir İtalya ve 14 Türkiye'nin farklı illerinden ortak ile işbirliği yapılmaktadır. Özellikle, covid-19 pandemisi döneminde eve kapanan insanların özellikle çocukların daha fazla dijital araçlarla zaman harcaması teknoloji bağımlılığını gündeme getirmiştir. Bu proje ile ebeveynler ve çocuklarda teknoloji bağımlılığına yönelik farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.

Genel Müdürlüğümüz Rehberlik Hizmetleri ve AR-GE daire başkanlıklarınca UNİCEF desteğiyle bilinçli internet kullanımı için her kademede öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik e-broşürler hazırlanmıştır. Hazırlanan e-Broşür içerisine Genel Müdürlüğümüzce üretilen, karekod ve link kullanılarak ulaşılabilecek 24 video ve 8 animasyon filmi eklenmiştir.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin teknolojik iletişim araçlarıyla kurdukları bağı ve düzeyi olumlu etkileyecek olan broşürler aynı zamanda Bakanlığımızca okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde bu yıl Genel Hedef olarak belirlenen "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" hedefine kaynaklık edecektir.

Her geçen gün teknoloji gelişiyor ve hayatımızın her alanında işlerimizin büyük bir kısmını kolaylaştırıyor. Bu şekilde teknolojiyi hayatımızdan uzaklaştırmamız veya ona hayır diyebilmek mümkün değildir.

Pek çok alanda faydasını gördüğümüz teknolojinin zararlarını en aza indirmek için çocuklarımıza bilinçli teknoloji kullanımını öğretmeliyiz.

Çocuklara doğru model olabilmek için öncelikle kendiniz teknolojiyi bilinçli kullanmayı öğrenmelisiniz.